Welkom op de nieuwe webshop van Heinen Delfts Blauw, vragen of opmerkingen? support@heinendelftsblauw.nl
Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Onze winkels
Goed en stevig verpakt
Heinen Delfts Blauw

Bezoekers vanuit de sterrenhemel!

De Zodiak collectie met sterrenbeelden van beeldend kunstenaar Redmer Hoekstra herken je meteen aan hun humoristische en dagdromerige illustraties. Een bonte optocht van surrealistische figuren uit de dierenriem, die de wereld van Heinen Delfts Blauw komen binnen marcheren, kruipen of rollen. Bekende tulpenvazen en serviesstukken zijn de ongewone vervoersmiddelen van deze astrologische dieren en hun metgezellen. Een bijzondere collectie die je meevoert naar een nieuwe wereld vol humor.

Sterrenbeeld op een mok

“Ik zet mensen graag aan het denken. Verwondering vind ik een van de mooiste menselijke eigenschappen. Met mijn tekeningen hoop ik het innerlijke kind te raken van de toeschouwer”, vertelt kunstenaar Redmer Hoekstra over zijn collectie voor Heinen Delfts Blauw. Speciaal voor de Zodiak collectie is de creatieve illustrator in de wereld van de sterrenbeelden gedoken. De bijzondere eigenschappen die zo kenmerkend zijn voor de astrologische tekens, heeft hij op een ludieke manier in beeld gebracht. Het resultaat is een parade van nieuwe personages, boordevol merkwaardige situaties en opvallende karaktertrekjes die je aan het denken zetten.

Een excentrieke dierenriem

Van een balancerende vogel die kibbelende kikkers uit elkaar weet te houden tot schorpioenen die als leeslampje fungeren voor een bijziend konijn, de sterrenbeelden van Redmer Hoekstra zetten je zeker aan het nadenken over je eigen zodiak teken. Belangrijke eigenschappen worden als een karikatuur uitvergroot, terwijl de subtiele grapjes in de tekeningen laten zien dat de wereld niet zo zwart-wit is, maar juist boordevol context zit. Laat deze excentrieke spirit animals vanuit de sterren, je voorgaan in een verrassend en hilarisch avontuur naar het binnenste van jezelf.