Welkom op de nieuwe webshop van Heinen Delfts Blauw, vragen of opmerkingen? support@heinendelftsblauw.nl
Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Onze winkels
Goed en stevig verpakt
Heinen Delfts Blauw

De witte wieven zweven als sierlijke sluiers boven de weilanden. De zwarte aarde onder het gras is nog warm van een reeks zomerse dagen en de grassprietjes hangen vol talloze, glinsterende druppels van de ochtenddauw. Een zoete, zware geur hangt in de lucht. De eerste oranje zonnestralen prikken gaten in de spookachtige slierten mist die snel wegvluchten voor het naderende daglicht, terwijl de koeien op stal luid loeien in de hoop dat hun overvolle uiers geleegd worden. In zijn stevige laarzen sjokt de boer het bakstenen schuurtje waarin de varkens luid wroeten en knorren voorbij, terwijl zijn broekspijpen langs de wildbloemen strijken en een paar bezige bijen verstoren bij hun drukke ochtendritueel. De boerderijkat tilt slaperig zijn kop omhoog bij het horen van zijn baasje, maar zakt meteen weer terug in zijn zonnige plekje tegen de muur. Het is nog veel te vroeg om op te staan na een drukke nacht muizen jagen. Met een grote, verweerde hand geeft de boer een aai over de kop van de witte melkgeit die hem vanuit het weiland op de voet volgt. "Eerst even de koeien melken, daarna ben jij aan de beurt en daarna... eindelijk een welverdiend bakje koffie!"

Gezellige boerderijdieren in Delfts blauw

Dit nostalgische beeld van de kleinschalige boerderij is op veel plekken alleen nog maar een herinnering, maar ondanks het veranderende landschap maakt het boerenleven nog steeds een belangrijk deel uit van onze Nederlandse cultuur. In een tijd waarin alles steeds sneller gaat en het leven zich ook veel digitaal afspeelt, grijpen we bewust terug naar een plek om te onthaasten, om ons te omringen met de natuur en terug te gaan naar onze roots. Dat is één van de redenen waarom het boerenleven ook vandaag nog steeds een enorme aantrekkingskracht heeft op Nederlanders. Hier verstild het geraas van alledaag, terwijl de roep van de natuur luider wordt. Zo komen we weer even helemaal tot onszelf. Met deze gedachte hebben we een collectie woondecoraties gemaakt waarin typische boerderijdieren van Nederland centraal staan. Gewoon gezellige boerderijdieren in Delfts blauw.

Grappige woondecoratie met dieren

Die steeds veranderende wereld wordt natuurlijk ook gevoeld door de boerderijdieren van Nederland. Ook zij moeten zich aanpassen naar hun nieuwe leefomgeving. Dit soms ingewikkelde thema van aanpassen en verandering, wordt op een luchtige en grappige manier vastgelegd door illustrator Redmer Hoekstra. Speciaal voor Heinen Delfts Blauw ontwikkelde hij een collectie wandborden met daarop onze geliefde en herkenbare dieren, maar dit keer met menselijke trekjes en ongewone vervoersmiddelen. Hoe langer je naar de illustratie kijkt, hoe meer je verborgen ziet in de tekeningen, zoals een vis op het droge, een varken met een colbertje of konijntjes met de teugels in handen.

Kleine vogeltjes spotten op woondecoratie

Naast boerderijdieren, zijn vogels ook een herkenbaar beeld in het Nederlandse landschap. Dankzij de vaak uitgestrekte, vlakke horizon is het erg makkelijk om veel verschillende vogels te spotten. De meest bekende kleine vogeltjes die we rondom onze huizen of in onze tuinen tegenkomen hebben we nageschilderd op onze Bosvogels collectie. Gewoon gezellige kleine flierefluiters die samen op een rijtje zitten en pronken met hun mooi gekleurde verendossen. Wissel de wandborden af met andere porseleinen wanddecoratie, zoals de 3D wandvogels. Deze trend uit de Art Deco hoogtijdagen in Parijs, maakt vandaag de dag weer een opleving en is opnieuw een geliefde decoratie voor aan de muur geworden.

Miniatuur diertjes van de boerderij

Er staat een paard in de gang. Ja ja een paard in de gang... Haal de dieren van de boerderij gewoon naar binnen! Met onze handbeschilderde miniatuurdieren in Delfts blauw haal je die gezellige boerderijdieren gewoon in huis, zonder alle bende die échte dieren met zich meebrengen. Geen gedoe met stro, voer en keutels. Zet de porseleinen dierenbeeldjes naast een paar plantenpotten, fotolijstjes, in een hoekje op de vensterbank of op een leuke wandplank aan de muur. Kies je favoriete diertje uit of maak er een gezellige beestenbende van en zet ze allemaal in een groepje naast elkaar.

Artikel delen