Welkom op de nieuwe webshop van Heinen Delfts Blauw, vragen of opmerkingen? support@heinendelftsblauw.nl
Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Onze winkels
Goed en stevig verpakt
Heinen Delfts Blauw

Dagje uit in Amsterdam

Ga deze zomervakantie lekker een dagje naar Amsterdam. Deze charmante hoofdstad van Nederland viert volgend jaar zijn 750 jarig bestaan en de rijke historie is nog overal in de stad voelbaar. Wandel via het Damrak langs het Koninklijk Paleis op de Dam en duik de gezellige winkelstraat de Kalverstraat in. Aan het einde van deze straat staat de iconische munttoren op het Muntplein. In dit historische pand, met een geschiedenis die teruggaat tot 1480, zit de Concept Store van Heinen Delfts Blauw. Bewonder het pand van binnen en bekijk meteen de nieuwste collecties authentiek Delfts blauw. Ontdek nog meer over de eeuwenoude schilderkunst van het Delfts blauw schilderen en het volledige productieproces en volg een workshop onder leiding van één van de meesterschilders van Heinen Delfts Blauw. In dit bijzondere grachtenpand aan de bloemenmarkt, komt de geschiedenis weer tot leven en kun je haast voelen hoe het was toen in de Gouden Eeuw, de handel in Delfts blauw porselein tot een hoogtepunt kwam.

Historische stadswandeling en gezellig shoppen

Wandel door naar de Prinsengracht. Dit is de derde en buitenste gracht van de drie hoofdgrachten van Amsterdam. De Prinsengracht was een project uit 1612 om de stad uit te breiden, wat de stad uiteindelijk vier keer zo groot maakte en waarmee Amsterdam opeens de op twee na grootste stad ter wereld werd. Dit bijzondere stukje stad maakt onderdeel uit van de Amsterdamse grachtengordel en staat op de werelderfgoederen lijst van UNESCO. De winkel van Heinen Delfts Blauw zit gevestigd aan de Prinsengracht 440, een prachtig pandje uit 1740 met een sierlijke verhoogde lijstgevel. Let op: deze boetiekwinkel is op beperkte tijden open.

Winkels in Amsterdam:
  • Blue Classics, Heinen Delfts Blauw - Damrak 65
  • Concept Store, Heinen Delfts Blauw - Muntplein 12
  • Boetiek, Heinen Delfts Blauw - IJpassage Stationsplein 41N
  • Boetiek, Heinen Delfts Blauw - Prinsengracht 440

Dagje uit in Delft

Een bezoek aan Delft mag ook niet ontbreken deze zomer. Deze historische stad is de bakermat van Delfts blauw aardewerk en de Delfts blauwe schilderkunst. Dit is waar kunstenaars als Johannes Vermeer hun inspiratie vandaan haalden en vanwaar de VOC handel met de hele wereld drijfde. Op de gezellige Markt in Delft kom je twee winkels tegen van Heinen Delfts Blauw, vlak tegenover het imposante stadhuis van Delft. De eerste bouw van het stadhuis dateert van het jaar 1200. Helaas brandde het gebouw in 1618 af, waarna het weer herbouwd werd. In Markt 45 zit nu een Blue Classics winkel van Heinen Delfts Blauw. Hier vind je authentiek Delfts blauw handschilderwerk alsook kwalitatieve Delfts blauwe souvenirs. Bekijk ook de gevel aan de voorkant van de winkel. Dit monumentale pand stamt uit 1886 en werd gebouwd in opdracht van de toenmalige mededirecteur van De Porceleijne Fles. De winkel was speciaal bestemd voor de verkoop van Delfts blauw aardewerk, wat ook te zien is aan het tegeltableau dat over de hele breedte van de gevel loopt. Dit handbeschilderde tegeltableau is gemaakt door de kunstenaars A. le Comte en L.J. Senf en laat kinderfiguren in 17e eeuwse kleding zien, die samen het hele productieproces van Delfts blauw aardewerk uitbeelden. Het pand wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt voor de verkoop van handbeschilderd Delfts blauw aardewerk.

Workshop Delfts blauw schilderen

Wandel langs het historische stadhuis, steek de Voldersgracht over naar de Hippolytusbuurt. Op nummer 3 vind je een Concept Store van Heinen Delfts Blauw waar workshops Delfts blauw schilderen gegeven worden. En wat is nou een betere plek om dit eeuwenoude ambacht uit te proberen, dan in de stad zelf waar deze geboren is. Met een beetje verbeeldingskracht zie je de talloze aardewerkfabrieken in Delft tijdens de Gouden Eeuw overuren draaien. De klei wordt gegoten, gedroogd, beschilderd, afgebakken en via schepen naar alle uithoeken van het land - en de wereld - vervoerd. Dit is de plek waar dit creatieve ambacht uitgroeide tot een cultureel erfgoed van Nederland. Het ambacht kun je niet leren op een kunstschool, maar wordt al eeuwen lang doorgegeven van meesterschilder op leerlingschilder. Maak deel uit van deze bijzondere reeks kunstenaars en schuif aan bije en workshop van één van de meesterschilders van Heinen Delfts Blauw. De Concept Store zit onder één dak met Bakkerij van Maanen, dus het is ook de ideale plek om te genieten van een welverdiende lunch.

Winkels in Delft:
  • Concept Store, Heinen Delfts Blauw - Hippolytusbuurt 3
  • Blue Classics, Heinen Delfts Blauw - Markt 45
  • Outlet, Heinen Delfts Blauw - Markt 30

Lekker wandelen op de Veluwe

Heb je na een dagje shoppen in de drukke stad behoefte aan rust? Ga dan lekker wandelen op de Veluwe, bijvoorbeeld in de bomentuin van Landgoed Schovenhorst of één van de talloze wandelroutes die door en langs het dorp Putten lopen. De natuur wisselt zich hier snel af van oeroude bossen, tot glooiende heidevelden en zelfs kleine strandjes. In het gemoedelijke dorp Putten staat een gloednieuw concept van Heinen Delfts Blauw in de vorm van winkelcafé Lekker Blauw. Hier kun je in alle rust genieten van een heerlijke lunch, die gemaakt wordt met verse streekproducten. Geen schreeuwerige poespas, maar gewoon een aangekleed broodje gehaktbal van de ambachtsslager op de hoek of een broodje verse zalm uit Spakenburg en versgemaakte limonade uit eigen keuken. Op zonnige dagen zit je buiten op het terras, op druilerige dagen gezellig binnen. Een deel van het winkelcafé is ingericht als winkel van Heinen Delfts Blauw waar geselecteerde collecties Delfts blauw aardewerk te vinden is. Hier worden ook workshops Delfts blauw schilderen gegeven. Kortom, de ideale plek voor een verkwikkende lunchpauze wanneer je op de Veluwe wandelt of fietst.

Let op: check voor de data van de workshops de kalender op onze website en schrijf je in op de gewenste locatie. Of loop even binnen en vraag het aan één van onze medewerkers. Bellen mag ook!

Winkel in Putten:
  • Winkelcafé Lekker Blauw, Heinen Delfts Blauw - Kerkstraat 44

Op zoek naar zonniger oorden?

Blijf je niet in Nederland deze zomer, maar ga je lekker op vakantie in het Caribische gebied? Ga dan lekker eiland hoppen en Delfts blauw shoppen onder een tropisch zonnetje. Wist je dat Heinen Delfts Blauw ook winkels heeft op Bonaire en Curaçao? Deze eilandwinkels hebben hun eigen special edition collecties die passen bij de zonovergoten eilanden en die niet in Nederland verkrijgbaar zijn.

Winkels op de Caribische Eilanden:
  • Heinen Delfts Blauw Bonaire - Kaya Grandi 30 Unit 3, Kralendijk
  • Heinen Delfts Blauw Curaçao - Rif Fort 409, Willemstad

Artikel delen